Boomspiegel beplanten

Hoe ga je aan de slag met boomspiegel beplanten?

Als je de andere wiki’s hebt gelezen over waarom je een boomspiegel zou beplanten en wat geschikte planten zijn kun je dit eindelijk in praktijk brengen! De eerste belangrijke stap is je boomspiegel geschikt maken voor beplanting. Je schept de bovenste laag aarde uit en vult de boomspiegel aan met goede tuinaarde of compost, maximaal 5 centimeter. Graaf steeds kleine gedeeltes af. Onder een boomspiegel kunnen elektriciteitskabels, rioolpijpen, enzovoorts liggen. Als je weerstand voelt bij het graven, kijk dan eerst wat het is voordat je verder graaft. Als je gaat inplanten straks, doe dat dan voorzichtig. De meeste wortels van een boom liggen aan de oppervlakte. Zorg ervoor dat  je wortels die dikker zijn dan twee centimeter laat zitten. De wortels van de boom hebben zuurstof nodig. Te veel aarde boven op de wortels is als een soort deken; de wortels krijgen dan te weinig zuurstof. Vermijd ook de ruimte direct rond de stam. Daarmee voorkom je dat de bast gaat rotten en de boom kwetsbaar wordt voor ongedierte en ziekte. Op dit filmpje van guerrilla gardeners zie je hoe Natasja een boomspiegeltuintje aanlegt.

Bodem verbeteraar tips

– Gooi ook je tuinafval, takken en bladeren er op. Wormen en pissebedden maken de grond weer schoon – Voeg bijvoorbeeld koffiedik, stukjes bananenschil of eierschalen aan de grond toe. Daar heb je in de loop van het jaar plezier van omdat vocht beter wordt vastgehouden. -Om de bodem te verbeteren kun je ook een laag mulch (half verteerde bladeren, gehakseld gras of planten die je hebt gewied) toevoegen, maximaal 5 centimeter.
Boomspiegel beplanten
Aanplanten boomspiegel in de Van Malsenstraat Goirle
Ben jij de vrouw/man met een plan? Deze biologische Narcissen zijn ‘in het groen’, dat wil zeggen dat ze al zijn uitgelopen. Hierdoor moet je ze nog dit voorjaar planten. De bollen kunnen zich zo goed in de grond wortelen. Dit jaar zullen de bollen hun groene loof laten zien en komend voorjaar komen er massaal prachtige bloemen tevoorschijn. De Narcissen bollen zijn verkrijgbaar per 5 stuks. Narcissen bloembollen biologisch ‘In ‘t groen’ (5 stuks) €4,75 Adopteer een boomspiegel in jouw buurt en fleur deze op met dit biologische, winterharde, planten en bloemenpakket. Kies hieronder het juiste pakket door de standplaats van jouw boomspiegel te selecteren. Eén pakket is goed voor één vierkante meter boomspiegel en inclusief biologische compost.
  1. Zon – op het zuiden – gemiddeld 7u zon per dag
  2. Halfschaduw – op het westen of oosten – gemiddeld 5u zon per dag
  3. Schaduw – op het noorden – gemiddeld 3u zon per dag
Groeihoogte: tussen 20 en 50cm. Bestel nu jouw pakket en maak een afspraak om het op te halen in onze winkel in Rotterdam of laat het bezorgen met een fietskoerier. Boomspiegel pakket biologisch & inheems €37,50 Imheemse zaden zijn belangrijk voor de biodiversiteit in Nederland – en het herstel hiervan. Deze zadenzakjes bevatten zaden van inheemse bloemen en zijn gifvrij. Met één zadenzakje kun je ongeveer 1 vierkante meter bloempracht maken. Kies hieronder jouw voorkeursmix. Ga je voor ‘Bloempracht in je boomspiegel’ of ‘Ecobombs’ speciaal voor vlinders en wilde bijen. Inheemse zaden Guerrilla Gardeners €2,50 zie producten

Zoek het groen dat bij jou past