Persbericht

Bijgewerkt op: 13 September 2021

Groene revolutie wordt ingezet met kant-en-klare balkonbakken per post

In de ideale wereld van Marvy Green zijn de stedelijke omgeving en natuur perfect in balans. Om dat voor elkaar te krijgen moet het groener maken van de stad worden vergemakkelijkt, zodat je als individu ook het verschil kunt maken. Om mensen met een groen hart, maar grijze vingers, vooruit te helpen ontwikkelde het Rotterdamse bedrijf een verzenddoos dat het mogelijk maakt om gevulde balkonbakken kant-en-klaar aan huis geleverd te krijgen.

 

Sinds hun start vorig jaar werken Winfried de Coo en Lieke van Wilpen samen aan het meer laagdrempelig maken van stedelijke vergroening en het stimuleren van biodiversiteit. Het belangrijkste gereedschap dat zij hiervoor inzetten is de kant-en-klare balkonbak, voorzien van een waterreservoir en gevuld met groenblijvende en winterharde planten.

“Door ons niet op seizoensplanten te richten, maar op meerjarigen, wordt niet het steeds weer verversen van planten, maar het uitbreiden van een groene omgeving gestimuleerd.”​

Speciale verzenddoos

Waar je voorheen de kant-en-klare balkonbakken alleen kon ophalen in de winkel in Rotterdam is het na een jaar ontwikkelen nu ook mogelijk om de balkonbakken te ontvangen via de post. Om de verzending hufterproof te laten verlopen is een speciale verzenddoos, met uniek design, ontwikkeld waarin de balkonbak en de planten gefixeerd worden. Nadat planten ontvangen via de post haar intrede heeft gemaakt, is het nu ook mogelijk om gevulde balkonbakken via de post te ontvangen. Zo komt het tuincentrum dichterbij, juist ook voor mensen zonder auto. Het proces is simpel. In de online “balkonbak shop” kies je als klant de maat en kleur balkonbak en selecteer je daarna de planten die je hierin zou willen hebben. De balkonbak wordt “vers” samengesteld en vervolgens in de speciale verzenddoos geschoven. Binnen drie werkdagen is de gevulde balkonbak gearriveerd en hoeft deze alleen nog maar aan de reling gehangen te worden. Voor korte afstanden is Marvy Green in zee gegaan met PIKE. Een start-up in pakketleveringen die met elektrische (bak)fiets pakketten aan huis bezorgd.

 
Groen imperium

Op dit moment opereert Marvy Green vanuit haar ‘experience store’ in het Zwaanshalskwartier in Rotterdam, maar de ambitie van de ondernemers is om op lange termijn in de grote steden van Nederland – en daarna wereldwijd – winkels te openen om op lokaal niveau groene ontwikkelingen te stimuleren.

///

Noot voor de redactie: meer informatie over bovenstaand persbericht via Lieke van Wilpen (0618657294) of [email protected] – Beeldmateriaal is beschikbaar via deze link: https://drive.google.com/drive/folders/1kMGG-KBNKs1mwujy4vg-8y6CHcYCO5yA?usp=sharing

Download het originele persbericht hier.

De wereld van #marvygreen

Kom je langs in het meest groene pandje van het @zwaanshalskwartier in Rotterdam? In onze winkel vind je gifvrije vaste planten, biologische bloembollen, tools en benodigdheden voor jouw balkontuin, binnenplanten, vogelhuisjes en insectenhotels om de biodiversiteit in de stad te stimuleren. Wil je dat we meedenken over een terrasplan, zou je graag een bewonersinitiatief op poten zetten en weet je nog niet hoe, wil je een groendak? Wandel binnen op woensdag tot en met vrijdag en we helpen je graag!

Wist je trouwens al dat we een winkel zijn zonder winstoogmerk? Al onze winst investeren we in nóg meer groen in de stad. Check de pinned video op onze tijdlijn als je wilt weten hoe we dat doen!
Heb je maar weinig ruimte, maar wil je toch graag weken achter elkaar genieten van bloeiende bollen? Een bloembollen-lasagne is de oplossing! Laag voor laag bouw je jouw bollentuintje op in een pot 🌸 vanaf september tot en met december kun je de bollen planten. Onze @jolien.konings schreef er een wiki over, zodat je er meteen mee van start kunt. Je leest ‘m via link in bio.
The moment you all have been waiting for 🧅 we hebben weer bloembollen! Nu verkrijgbaar in de winkel, binnenkort ook online en volgende week op @rotterdamseoogst 💚 wil je graag volgend jaar al vroeg genieten van bloemen in jouw tuin of op je balkon? Dan zien we je graag snel!
We zijn er weer! én we hebben weer de voorraad gifvrije planten aangevuld in de kas 🐝 bij- en vlinder vriendelijk dus! Wil jij de na-zomer nog wat meer kleur geven en volgend jaar hier ook nog van profiteren? Kom gezellig langs om te zien wat we hebben staan. Alle planten zijn winterhard en goed bestand tegen meer extreme omstandigheden zoals op jouw balkon of dakterras. We denken graag mee! 💚

Deel jouw foto’s op Instagram met #marvygreen

Waar je Marvy Green kunt vinden

Zoek het groen dat bij jou past