Wiki

Populaire onderwerpen

Van A tot Z

Veelgestelde vragen

De meest voorkomende vragen over Marvy Green

In welke landen bezorgen jullie?

De planten, accessoires, verzorgings- en biodiversiteitsproducten die je op de website van Marvy Green vindt kunnen worden geleverd in de BeNeLux en Duitsland. 

Onze groendaken kunnen besteld worden voor Nederland en België via het bestelsysteem op de website. Voor alle overige landen kan dit enkel via het aanvragen van een offerte.

Hoe komen de planten veilig bij mij thuis?

Onze planten worden verzonden in dozen die speciaal zijn ontwikkeld voor het beschermd versturen van planten. Dit betekent dat de planten voldoende ruimte hebben in hun doos, maar ook dat de pot wordt gefixeerd. Hierdoor is het niet mogelijk dat de plant onderweg door elkaar wordt geschudt, beschadigd raakt of potgrond verliest. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Onze producten hebben verschillende levertijden:

  • Plant leveringen vinden plaats binnen 48u, houd er rekening mee dat een levering twee werkdagen later wordt geleverd. Bestel je op maandag, dan komt je bestelling binnen op woensdag. Nadat je je bestelling hebt geplaatst zul je een bevestiging en order tracking ontvangen. Hierin wordt aangegeven wanneer je jouw pakket(ten) kunt verwachten.
  • Producten uit het biodiversiteit- en verzorgingsassortiment worden over het algemeen twee werkdagen nadat je besteld hebt geleverd. Indien je zowel een plant als een overig product hebt besteld worden deze separaat, vanaf verschillende locaties, verstuurd.
  • Onze groendaken worden geleverd op donderdag of vrijdag. Het is hierbij mogelijk een voorkeur aan te geven waar de transporteur zo goed mogelijk rekening mee zal houden. Houd rekening met een minimale levertijd van 3 werkdagen. Bestel je op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag? Dan wordt de levering hoogstwaarschijnlijk de week erna geleverd.
Hoeveel kost het om een bestelling te laten bezorgen?

Bestellingen boven de €30,- zullen gratis worden verzonden. Wanneer een order een lagere orderwaarde heeft, brengen we €4,95 aan verzendkosten in rekening. Een bestelling afhalen in de winkel in Rotterdam is ook mogelijk. Dit is gratis.

Voor de transport van onze groene sedum daken gelden andere tarieven, dit is afhankelijk van de grootte van de bestelling.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over mijn plant?

Omdat planten bederfelijke producten zijn hanteren we hiervoor speciale maatregelen voor retouren. Lees hiervoor de Return Policy alvorens met ons contact op te nemen.

Ik wil graag een product van Marvy Green cadeau doen, hoe werkt dat?

Wat leuk dat je iemand anders blij wilt maken met één van onze toffe groene producten! Je kunt zelf een product bestellen en deze laten bezorgen op een afwijkend adres óf een gift card kopen. Je bepaalt als koper zelf de hoogte van het bedrag en de ontvanger kan voor dat bedrag een plant/product uitzoeken. Bestel de cadeaubon via de gele knop rechtsonder in het scherm of via de bestelpagina.

Mijn vraag staat er (nog) niet tussen, wat nu?

We kunnen ons voorstellen dat je alsnog graag antwoord krijgt op jouw vraag. Hiervoor kun je het volgende doen:

  • Stel je vraag in de community: dit is een openbaar forum op de website waar andere Marvy Green fans antwoord kunnen geven op jouw vraag.
  • Stel je vraag aan ons via het contactformulier: we staan open voor “FAQ suggesties”, graag zelfs! Laat ons weten welke vraag je mist en we geven je zo snel mogelijk antwoord én voegen de vraag toe aan het overzicht.

Je vind de verschillende contactmogelijkheden hier.

Zoek het groen dat bij jou past