Tuinvogels herkennen

Vogels spotten tijdens de lock-down

Door COVID-19 is iedereen meer aan eigen huis gekluisterd dan voorheen. We verkennen opnieuw onze nabije leefomgeving. Eigen tuin, maar ook de buurt op loopafstand. Je ontdekt de stad opnieuw. Te voet, minder gehaast. Ook brengen we met enige regelmaat een bezoek aan het dichtstbijzijnde park of bos en komen we meer in contact met de natuur om ons heen.

Vogels in de tuin

Voor het spotten en leren herkennen van vogels hoef je niet altijd weg van huis. In de Nederlandse tuinen zijn volgens de Vogelbescherming wel 93 vogelsoorten aanwezig! Deze kun je dus mooi vanuit je tuin of thuiswerkplek bewonderen. Wanneer je de verschillende soorten leert herkennen, ervaar je steeds meer plezier aan het beleven van de natuur om je heen. Speciaal voor het herkennen van tuinvogels heeft de Vogelbescherming verschillende tools ontwikkeld.

Cursus tuinvogels

Via mail ontvang je tien vogellessen die je helpen met het herkennen van tuinvogels en de geluiden die zij maken. Door middel van video’s en interessante weetjes.

Tuinvogelgids

In de shop van de Vogelbescherming zijn verschillende gidsen verkrijgbaar voor wie vogels in de buurt beter wil leren kennen. Voorbeelden zijn, ‘Vogels, verrassend dichtbij’ en de ‘Minigids Vogels van Nederland en België’.

Heb je al wat meer ervaring en weet je in welke richting je meer informatie wilt zoeken, dan kun je ook aan de slag met de online vogelgids op hun eigen website.

Postcode Vogelcheck

Via de Postcode Vogelcheck kun je eenvoudig zien welke vogels veel voorkomen in jouw buurt, hoe zij leven en hoe jij die vogels kunt helpen. Ook de grootte van jouw tuin (of balkon) wordt hierin meegenomen. Ben je ook geïnteresseerd in info over vlinders en vleermuizen? Dat vind je ook via deze tool!

Rondom het kantoor van Marvy Green zijn bijvoorbeeld de volgende 10 vogels tegenkomen;

  1. Gierzwaluw
  2. Koolmees
  3. Merel
  4. Spreeuw
  5. Huismus
  6. Huiszwaluw
  7. Pimpelmees
  8. Putter
  9. Roodborst
  10. Turkse tortel

Nationale Tuinvogeltelling

Ieder jaar organiseert de Vogelbescherming de Nationale Tuinvogeltelling. Tienduizenden vogelliefhebbers doen hier aan mee. In 2021 vindt de tuinvogeltelling plaats op 29, 30 & 31 januari. Als je meedoet draag je bij aan het grootste “citizen science project” van Nederland! De resultaten van de telling worden vergeleken met die van eerdere jaren en op die manier wordt een duidelijk beeld geschetst van de ontwikkelingen omtrent tuinvogels.

De London vetbollenhouder is ontworpen om grote vogels buiten te houden. Door de bolvormige kooi krijgen kleine vogels de kans om rustig te eten. Deze variant biedt ruimte voor twee tot drie vetbollen, ook hebben we een variant beschikbaar voor één vetblok.  De vetbollen zijn beschikbaar in verschillende varianten en zijn geliefd bij verschillende soorten tuinvogels.

London vetbollenhouder groen

London vetbollenhouder
€16,95
Het Evie voederhuis is ontwikkeld door SingingFriend die functionaliteit combineren met een eigentijdse uitstraling. Zo kun je de Evie gebruiken voor zowel zadenmix of vetbollen. Het houten frontje kun je namelijk gemakkelijk los klikken om de pot te plaatsen. Je kunt de Evie ophangen aan het oogje op het dak. Daarnaast kun je deze ook bevestigen met bijgeleverde klittenband aan de schutting of bijvoorbeeld een regenpijp.


Evie voederhuis
€7,95
Deze vetbollen zijn door de Vogelbescherming samengesteld en bevatten hoogwaardige eiwitten voor de nodige energie. Ook zitten er zonnebloempitten en insecten in de bollen verwerkt. Dit is een echte lekkernij voor de vogels. Zorg er wel voor dat je de vetbollen aanbiedt in een houder zodat grotere vogels er niet direct met de bollen vandoor gaan.


Vetbollen
€9,95

zie producten

Zoek het groen dat bij jou past