Bewonersinitiatief

Wat is een bewonersinitiatief?

Als jij een goed idee hebt om jouw straat, buurt of wijk te vergroenen kun in Rotterdam een subsidie aanvragen om dat idee te realiseren. Dit heet een bewonersinitiatief.

Een bewonersiniatief is een plan van, voor en door bewoners van de wijk. Je kunt het zelf indienen, maar het kan ook samen met een stichting, vereniging of een ondernemer uit de wijk doen.

Een groene stad is een fijne stad om in te wonen. Het is er gezelliger en ook gezonder voor mens, dier en insect. Groen zorgt voor schaduw en koelte bij hitte en tijdens stortbuien wordt er meer regenwater opgenomen.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen tot €2.500 kun aanvragen via de stichting “Opzoomermee”.

De aanvraag indienen is heel makkelijk, via de onderstaande link.

https://bi.opzoomermee.nl/aanmeldformulier

Er bevind zich een handig stappenplan en je vind er tips en voorbeelden voor groene ideeën. Vervolgens hoor je binnen vier weken of het plan is goed gekeurd.

Wil je meer dan €2.500 aanvragen? Kijk dan op https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-bewonersinitiatieven/

Deze aanvraag moet iets uitgebreider zijn en het duurt wat langer voordat je te horen krijgt of het wordt goed gekeurd.

Bewoners van Rotterdam ouder dan 12 jaar kunnen tijdens elke stemronde stemmen op ingediende bewonersinitiatieven in de wijk waar zij wonen, er zijn twee stemrondes per jaar. Je kunt zelf dus ook stemmen op ideeën voor jouw wijk, kijk op https://mijn.rotterdam.nl./

Wij bij Marvy Green kunnen je helpen met de subsidie aanvraag. En vervolgens kun jij samen met de buurt aan de slag met het bewonersinitiatief. Maar mocht je hier nou geen tijd voor hebben of het spannend vinden om dit op te pakken. Helpen wij je graag verder! Stuur dan een mailtje naar [email protected], dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug met een reactie en een prijsopgave. We hopen dat je gemotiveerd bent om jouw wijk is goed aan te pakken.

Zoek het groen dat bij jou past