Elho bloempotten en plantenbakken

Functionele en stijlvolle bloempotten en plantenbakken

De bloempotten en plantenbakken van Elho zijn eigentijds, stijlvol en – bovenal – functioneel. Het gros van deze potten en bakken is op een dusdanige manier vormgegeven dat het jóu als plantenliefhebber helpt om planten goed te kunnen verzorgen. Marvy Green kiest specifiek voor de bloempotten en plantenbakken van Elho vanwege verschillende factoren zoals;

Geïntegreerd waterreservoir

In ons assortiment vind je een drietal Elho bloempotten en plantenbakken terug;

 1. Bloempot Greenville rond
 2. Plantenbak Greenville trough
 3. Barcelona all-in-1 balkonbak

Al deze producten hebben gemeen dat zij voorzien zijn van een geïntegreerd waterreservoir. Dit waterreservoir is ontwikkeld met de bedoeling om het bewateren van jouw binnen- en buitenplanten te vergemakkelijken. Dat geldt dus ook voor de plantenbakken voor op jouw balkon.

Het geïntegreerde waterreservoir brengt verschillende voordelen met zich mee;

 1. Opvangen overtollig water

  De schotels vangen overtollig (regen)water op en zorgen ervoor dat het water weer door de plant kan worden opgenomen als de aarde te droog wordt. Dat wil zeggen dat wanneer er drogere periodes zijn, je deze planten dan minder snel water hoeft te geven. De waterreservoirs van Greenville kunnen meer water opvangen dan die van de Barcelona balkonbak.

 2. Water geven via wortels

  Sommige planten vinden het fijn om via de wortels/onderzijde water te krijgen. Doordat het waterreservoir tevens dient als waterschaal, kan hierdoor ook eenvoudig water worden gegeven.

 3. Geen waterschade

  Buitenpotten worden vaak voorzien van boorgaten, waardoor overtollig water gemakkelijk weg kan lopen. Doordat er bij deze potten geen gaten zijn gemaakt aan de onderzijde zijn deze potten zowel voor binnen als buiten te gebruiken zonder dat je risico loopt op waterschade.

Design

Elho geeft hun bloempotten en plantenbakken vorm door middel van een eigentijds design. Strak, stijlvol, modern. Alle potten worden mede mogelijk gemaakt door gerecycled plastic. In 2020 bestond 80% van Elho potten uit gerecycled materiaal. Het is stevig materiaal, dat door waterbestendigheid zowel binnens- als buitenshuis kan worden gebruikt. Daarnaast gaan de potten ook jaren mee.

Duurzaamheid

Marvy Green vindt in Elho een geschikte partner doordat zij een Nederlands bedrijf zijn en lokaal hun bloempotten en plantenbakken produceren. Het bedrijf streeft naar steeds duurzamere producten/productie en delen een gelijke visie; ruimte voor natuur. Elho maakt dit mogelijk doordat, net zoals Marvy Green, het onderhoud van planten te vergemakkelijken. Dat wil zeggen dat het door middel van deze producten niet ingewikkeld is om een groene bijdrage te leveren aan de wereld. Ook als je iemand bent met een groen hart, maar grijze vingers.

Impressie Elho greenville plantenbak trough en bloempot
Impressie Elho Greenville bloempotten

Meer over Elho

Elho is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Tilburg. De bloempotten, plantenbakken en accessoires die uit de Elho fabriek komen zijn gemaakt van hergebruikt plastic. Vanuit de pay-off ‘Give room to nature’ werkt Elho hard aan hun visie om groen voor iedereen toegankelijk te maken en dicht bij de mens te halen.

Room for nature

Dat Elho zelf ruimte geeft aan de natuur moge duidelijk zijn. Bijvoorbeeld doordat zij, naast hun gerecyclede bloempotten en plantenbakken, op hun terrein ook hun eigen windturbine hebben staan. Deze turbine voorziet de fabriek van 100% windenergie. Daarnaast zwermen en 2 miljoen honingbijen rond hun productielocatie.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie en een mooie impressie van het bedrijf.


Deze plantenbak is vorstbestendig en om die reden geschikt om gedurende alle seizoenen buiten te gebruiken. De bak heeft aan de onderkant een geintegreerd waterreservoir. Dit zorgt ervoor dat de planten altijd van voldoende water worden voorzien. Deze innovatieve bak is gemaakt met gerecycled plastic van hoge kwaliteit. Hierdoor is de bak toch erg stevig en kan deze prima tegen een stootje. Ook erg gemakkelijk schoon te maken!

Elho Greenville Trough Blad Groen

Plantenbak Elho Greenville Trough 50 cm
€22,50
Balkonbak Elho Barcelona all-in-1 is een alles-in-één balkonbak en wordt geleverd met waterschaal en ophangsysteem. Zo kun je snel aan de slag met het vergroenen van jouw balkon. Het ophangsysteem past op balkonrelingen van maximaal 6 cm breed. Daarnaast kun je deze bakken ook aan de meeste schuttingen hangen.
We bieden de bakken aan in de standaard 50 cm variant en in een 55 cm (XL) variant. Hierbij is de XL-variant vooral dieper en breder en biedt deze dus meer ruimte voor je planten om goed te kunnen groeien.

Elho Barcelona Balkonbak wit

Balkonbak Elho Barcelona all-in-1 50 – 55 cm
€17,09€24,09
De Plantenpot Elho Greenville Rond heeft een geïntegreerd waterreservoir. Hierdoor worden de planten van de juiste hoeveelheid water voorzien. Deze innovatieve pot is gemaakt met gerecycled plastic van hoge kwaliteit. Hierdoor is de pot toch erg stevig, kan hij eenvoudig worden schoongemaakt en kan deze prima tegen een stootje. De pot is zelfs vorstbestendig!

Elho Greenville Rond Living Black

Plantenpot Elho Greenville Rond ø 24 – 39 cm
€11,59€32,79

zie producten

Zoek het groen dat bij jou past