Bollen planten en scheuren

Welke planten/bollen kunnen in de grond en wat wil je aanbinden?

Dankzij de warme grond in het najaar kunnen nieuwe planten goed aarden. Herfstbloeiers zoals asters, leliegras, zonnehoed, verbena of anemoon kunnen de tuin/het balkon opvrolijken.

Als je vermeerdering wilt van planten die gescheurd kunnen worden is dit de beste tijd. Bekende voorbeelden van scheuren zijn hosta, ereprijs, helleborus, ridderspoor, geranium en vrouwenmantel. Nieuw gekochte planten kunnen nu de grond in, door de warme grond schiet de plant snel wortel. Tweejarige planten die eerder gezaaid zijn in een pot, kunnen ook in de grond.

Klimplanten kun je verder aanbinden met raffia of tuintouw. Het najaar is ook de perfecte planttijd voor groenblijvende heesters/struiken. Voorbeelden van deze heesters zijn: vlinderstruik, de Amerikaanse sering, de rododendron, bamboe, dwergmispel, groenblijvende sneeuwbal, Debbie, skimmia japonica, hulst en mahoniestruik.

Als voorbeeld voor het planten in het najaar gaat Marvy Green in september een planten vak maken rondom het energiehuis bij het Noordplein. Als je zin hebt om te komen helpen ben je van harte welkom.

Bloembollen in de grond

Deze maand – tot december op zijn laatst – kunnen er ook bloembollen in de grond of in een pot gezet worden zoals krokussen, narcissen, blauwe druif, winterakoniet, sneeuwklokje en tulpen. Winterakoniet en sneeuwklokje laten hun bloemen in januari al zien.

Maak de aarde los, stop de bol in de aarde met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden. Houd 3 x de hoogte van de bol aan. Vul het gat met de uitgegraven aarde en druk het wat aan. Meer dan een eenvoudig tuinschepje is hier niet voor nodig.

Nog op zoek naar bloembollen? Houd de website in de gaten voor onze voorraad biologische verwilderingsbollen van De Warande.

Fleur jouw gevel op met dit biologische, winterharde, planten en bloemenpakket. Kies hieronder het juiste pakket door de standplaats van jouw geveltuin te selecteren. Eén pakket is goed voor één vierkante meter geveltuin en inclusief biologische compost.

  • Zon – op het zuiden – gemiddeld 7u zon per dag
  • Halfschaduw – op het westen of oosten – gemiddeld 5u zon per dag
  • Schaduw – op het noorden – gemiddeld 3u zon per dag

Groeihoogte tot 150cm.

Bestel nu jouw pakket en maak een afspraak om het op te halen in onze winkel in Rotterdam.

Ben jij de vrouw/man met een plan? Deze biologische Narcissen zijn ‘in het groen’, dat wil zeggen dat ze al zijn uitgelopen. Hierdoor moet je ze nog dit voorjaar planten. De bollen kunnen zich zo goed in de grond wortelen. Dit jaar zullen de bollen hun groene loof laten zien en komend voorjaar komen er massaal prachtige bloemen tevoorschijn. De Narcissen bollen zijn verkrijgbaar per 5 stuks.

Adopteer een boomspiegel in jouw buurt en fleur deze op met dit biologische, winterharde, planten en bloemenpakket. Kies hieronder het juiste pakket door de standplaats van jouw boomspiegel te selecteren. Eén pakket is goed voor één vierkante meter boomspiegel en inclusief biologische compost.

  • Zon – op het zuiden – gemiddeld 7u zon per dag
  • Halfschaduw – op het westen of oosten – gemiddeld 5u zon per dag
  • Schaduw – op het noorden – gemiddeld 3u zon per dag

Groeihoogte: tussen 20 en 50cm.

Bestel nu jouw pakket en maak een afspraak om het op te halen in onze winkel in Rotterdam of laat het bezorgen met een fietskoerier.

Zoek het groen dat bij jou past