Schefflera Arboricola verzorging

Op welke manier kun je ‘t best voor jouw Schefflera Arboricola zorgen?

Oorspronkelijk voorkomend in Taiwan en de Chinese provincie Hainan; de Schefflera Arboricola. Door de vele kleine blaadjes en compacte groei ook wel ‘parapluplant’ of ‘dwerg schefflera’ genoemd. In de natuur kan deze plant wel tot 30 meter hoog worden en groeit hij tegen andere bomen aan als ‘epifyt’. 

De Schefflera Arboricola is heeft verschillende soorten en is hiermee onderdeel van zo’n 600 verschillende Schefflera’s die er bestaan. Zo zijn en groot- en kleinbladige Schefflera’s en kunnen ze groen, groen-geel bont of groen-wit bonte bladeren hebben. Dit laatste komt voor bij de Schefflera Arboricola ‘Charlotte’.

Standplaats

Schefflera’s staan graag op een lichte plek met (veel) indirect zonlicht. Dit betekent dat de plant rechtstreeks voor een raam op het noorden, rechtstreeks voor tot 2 meter vanaf een raam op het westen en oosten of 2 tot 3 meter van een raam op het zuiden kan staan. De bontbladige Schefflera’s zoals bijvoorbeeld de ‘Charlotte’ en ‘Capella’ kunnen krijgen bij voorkeur wat meer licht omdat ze minder bladgroenkorrels in hun bladeren hebben.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid hoeft voor een Schefflera niet bovengemiddeld hoog te zijn. De plant sproeien, wanneer je deze toch water aan het geven bent, wordt zeker op prijs gesteld. Daarnaast helpt het de plant om beter bestand te zijn tegen ongedierte.

Waterbehoefte

Bij voorkeur is de aarde van de Schefflera Aboricola continue licht vochtig. Controleer een aantal dagen na het water geven of de aarde nog nat is of droog aanvoelt door je vinger twee knokkels diep in de aarde te steken. Op basis van de vochtigheid van de aarde bepaal je of het al tijd is om opnieuw water te geven of dat je beter nog even kunt wachten. In de winter mag de aarde iets verder opdrogen dan in de zomer. 

Unsplash – Severin Candrian

Verpotten

Naar verwachting heeft de Schefflera Arboricola een nieuwe pot nodig na 3 jaar, dit betekent dat het een relatief ‘trage groeier’ is. Controleer nadat je de plant hebt gekocht of je deze op dat moment wilt verpotten of op het juiste moment in het voorjaar wilt wachten.

Temperatuur

Iedere plant heeft verschillende wensen als het gaat om omgevingstemperatuur. De gewenste minimale temperatuur van de Schefflera Arboricola is;

14 graden Celcius overdag
8 graden Celcius ‘s nachts

Wordt het buiten kouder, probeer dan de temperatuur binnen zo constant mogelijk te houden en houd de planten uit de buurt van tochtende ramen. Naast dat deze koude stromen veroorzaken, verhoogt het ook de kans op ongedierte. 

Dit verzorgingskaartje is de samenvatting van de verzorgingsinstructies van de Schefflera.

Voor alle Charlotte’s “out there”; de Schefflera Arboricola ‘Charlotte’. Een kleinbladig, compact boompje met wit-groen bonte bladeren. Een relatief gemakkelijke plant die op veel standplaatsen goed zal gedijen. Door het bonte blad kan deze plant meer licht gebruiken dan de andere soorten Shefflera’s.
Let op; deze plant is momenteel enkel beschikbaar om af te halen in de winkel of via onze fietskoerier binnen Rotterdam te laten bezorgen.


Schefflera Arboricola ‘Charlotte’
€8,15

bestel schefflera

Zoek het groen dat bij jou past