Plantenvoeding gebruik

Waarom is plantenvoeding belangrijk?

In tegenstelling tot buitenplanten krijgen je binnenplanten geen voedingsstoffen van buitenaf. Hiervoor zijn ze dus afhankelijk van jouw hulp. Planten hebben deze voedingsstoffen nodig om gezond te kunnen groeien. Met name de stoffen ijzer, stikstof, fosfor en kalium zijn voor een plant erg belangrijk.

Tekort aan voedingsstoffen

Wanneer een plant voedingstoffen tekort komt kun je dit zien aan de bladeren. De bladeren zullen verkleuren of de plant kan zijn bladeren verliezen. Om dit te voorkomen zijn er verschillende oplossingen ontwikkeld. Deze zijn onder te verdelen in vloeibare en vaste varianten.

Vloeibare plantenvoeding in doseerpomp
Vloeibare plantenvoeding van Undergreen

Vloeibare plantenvoeding

De vloeibare variant is makkelijk toe te voegen tijdens het water geven. In onze webshop vind je deze plantenvoeding van Undergreen in een handig pompje. Op deze manier wordt doseren ook makkelijk. De voeding kun je wekelijks toevoegen aan het water in de maanden maart tot en met oktober. De andere maanden zijn de meeste planten in rust en hebben dan geen extra voeding nodig.

Voeding in vaste vorm

In de vaste vorm hebben we de Undergreen Sticks in ons assortiment. Deze geven langdurig voedingstoffen af aan de plant. Je kunt de staafjes in de aarde stoppen door met je vinger een gaatje te maken van ongeveer 5cm diep. Wanneer je de stick hierin stopt en bedekt met aarde begint deze te werken na de eerste keer water geven. De sticks werken ongeveer 2 maanden.

Plantenvoeding in vaste vorm
Plantenvoeding in vaste vorm van Undergreen

Langdurige werking

Mocht je plant nu ondanks alle extra zorg zich toch niet lekker voelen dan is er de Green Detox lijn. Hierbij hebben we de keuze uit een spray of shots. Hierbij kun je de spray rechtstreeks op de bladeren spuiten, de shots gaan dan weer in de grond. Beide geven een hoge dosis voedingstoffen aan de plant om deze er snel weer bovenop te helpen.

Wanneer de bladeren van je planten geel beginnen te kleuren komen ze meestal 2 belangrijke voedingsstoffen te kort. Deze voedingstoffen kun je gemakkelijk aanvullen met de Green Repair spray die snel opgenomeg wordt via de bladeren.

Green Repair spray

Green repair spray Undergreen
€6,99
Wanneer je planten wat minder fit zijn kun je ze met deze herstelkuur van Undergreen er weer snel bovenop helpen. In een doosje zitten shots die je simpelweg openknipt en in de grond steekt bij je verzwakte plant. Vervolgens krijgt deze een week lang gelijkmatig extra voeding binnen via de wortels.

Green Shot 5 capsules

Herstelkuur Green Shot Undergreen
€6,99
De Undergreen Nutri Booster korrels zorgen voor langdurige afgifte van plantvoeding. Uitermate geschikt voor het verpotten van planten. Zo krijgen ze direct een boost en krijgen ze daarna nog tot 6 maanden voedingsstoffen uit de bodem.

Nutri Booster Undergreen 400gr

Nutri Booster Undergreen
€6,99

zie producten

Zoek het groen dat bij jou past