Tuinvogeltelling tips

Tof dat je meedoet met de vogeltelling, lees hier nog wat tips

  • Het gaat om vogels ín jouw tuin. Vliegen de vogels enkel over je tuin of voorbij je balkon, dan tellen ze niet mee. Zie je vogels in de boom van je buren of het weiland achter jouw tuin (gelukzak), dan tellen ze ook niet mee. Zitten de vogels op de schutting tussen jouw en je buurman, dan mag je ze van ons wel meetellen.
  • Tel je waarnemingen niet bij elkaar op, maar schrijf enkel het hoogste aantal neer van een soort die je tegelijk hebt gezien. Zo tel je zeker geen vogels dubbel. Zie je het ene moment 2 pimpelmeesjes en het andere moment 3 pimpelmeesjes, dan geef je 3 pimpelmeesjes door, geen 5.
  • Ben je een soort sneeuwwitje en zit je tuin knal vol met vogels, maak dan een foto zodat je later rustig kan natellen.
  • Ga naar vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling of naar de web-app voor het telformulier en om makkelijk en snel de vogelnamen te vinden tijdens het tellen.

Rotterdamse tuinvogels

Jouw telgegevens helpen de vogels te beschermen. Welke vogel denk jij dat het meeste voorkomt dit jaar in onze Rotterdamse tuinen? Zie hieronder de uitslag rondom de winkel van Marvy Green afgelopen jaar.

Vetbollen van Vogelbescherming Nederland

Zoek het groen dat bij jou past