Libelle Tuin & Zo: 3x groene vrouwen, borderpakketten en inspirerende tuinen

Augustus vorig jaar werd Lieke gevraagd of ze het zag zitten om geïnterviewd en gefotografeerd te worden als onderdeel van een serie met nog twee andere “groene vrouwen”. Het voelde als een enorme kans om de missie van Marvy aan een groter publiek te kunnen vertellen. 

Green team

En wat bijzonder om naast Ellen – Stadsboerin van Doetinchem – en Thirza – Krullen en Kruiden – in deze editie te mogen staan. Voor iedere Tuin & Zo interviewt Libelle 3 “groene vrouwen”. In deze editie: vrouwen die zich inzetten voor een groene wereld en hiermee anderen aansporen en enthousiasmeren om ook mee te doen.

"Samen tuinieren ontspant en verbindt, ontdekten Ellen, Tirza en Lieke. Kijk maar mee."
Voorbeeldpakket border inclusief tuinaarde compost.

Droom borders

Speciaal vanwege het interview in Libelle Tuin & Zo, hebben we met Marvy Green onze eigen borderpakketten ontwikkeld. Vanaf deze lente zijn via onze website borderpakketten te bestellen voor zon, halfschaduw en schaduw in de thema’s: eetbaar, voor de bij en wintergroen. Ons teamlid Clara heeft haar expertise van eetbare planten vertaald naar een voedseltuintje voor bij jou thuis. De pakketten bevatten 14 planten en zijn geschikt voor een tuintje van 2 vierkante meter. 

Dossier tegelwippen

Binnenkort begint het NK Tegelwippen weer! Een landelijk initiatief waarbij gemeenten worden aangespoord om zoveel mogelijk tegels te lichten en te verruilen voor groen. In de Libelle Tuin & Zo vindt je allerlei tips over wat je kunt doen nádat je je omgeving een paar tegels lichter hebt gemaakt. Lees hierin meer over stapstenen, houtsnippers, paden en terrassen.

Zelf de lente editie van Libelle Tuin & Zo lezen?

Vanaf 19 maart 2024 ligt de Libelle Tuin & Zo in de winkels of is te bestellen via lossebladen.nl voor €5,50 (incl. verzending).

Zoek het groen dat bij jou past