Giftig, of niet?

Welke planten zijn veilig?

Sommige planten zijn (licht) giftig voor huisdieren en kleine kinderen. Met name katten vinden het verleidelijk om aan planten te gaan knagen en je wilt uiteraard voorkomen dat hij of zij hier ziek van wordt. Marvy Green verkoopt een aantal binnenplanten die niet schadelijk zijn voor dier of kind en welke je dus met een gerust hart in huis kunt plaatsen.

Rhapis Excelsa

Door zijn herkenbare stam wordt de Rhapis Excelsa ookwel Bamboepalm of Stokpalm genoemd. De plant is perfect geschikt voor kantoor of kamers met minder licht, omdat deze het goed kan hebben om op verdere afstand van een raam te worden geplaatst.

Kentia Palm

Hij De Kentia palm heeft lange groene bladeren en heeft een hoge sierwaarde. Doordat ze plant redelijk eenvoudig te onderhouden is, is ook deze plant een populaire kantoorplant en kan hij ook in huizen staan waar minder lichtinval mogelijk is. Het is één van de sterkste palmsoorten.

Asplenium Parvati

Doordat de Asplemium Parvati zeer goed tegen vocht kan is het mogelijk deze plant in de badkamer te plaatsen. Indien je besluit dit niet te doen, houd er dan rekening mee dat hij, net als andere varens, veel water nodig heeft om een goed vochtige grond te kunnen behouden. De Asplenium is een varen met mooie donkergroene en licht glimmende bladeren.

Areca Palm

Met name de Areca Palm is voor katten zeer aantrekkelijk om hun tanden in te zetten. Deze palm, ook wel bekend als Goudpalm, heeft een veervormig blad in lichtgroene kleur. Bij voorkeur krijgt deze plant wekelijks water en zal hij vervolgens snel groter groeien!

Op zoek naar meer informatie over deze planten? Ga naar het productoverzicht voor meer informatie.

Asplenium Parvati
Asplenium Parvati
Areca Palm
Areca Palm
Kentia Palm
Kentia Palm
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa

Previous
Next

Shop ‘pet proof’

Zoek het groen dat bij jou past