Giftig of niet?

Sommige planten zijn (licht) giftig voor huisdieren en kleine kinderen. Met name katten vinden het verleidelijk om aan planten te gaan knagen en je wilt uiteraard voorkomen dat hij of zij hier ziek van wordt. Maar maak je geen zorgen. Jouw droom over een woonkamer met jungle vibes moet je nog niet laten varen. Er zijn genoeg planten die wél knaagvriendelijk zijn en welke je dus met een gerust hart in huis kunt plaatsen.

Naamkaartjes met 'pet proof' info

Doordat de vraag over pet proof planten vaak terugkwam hebben we besloten om deze info standaard op de naamkaartjes van onze planten aan te geven. Zo kan ook jij in een oogopslag zien of deze plant overeen zal komen met Minoes of niet! Aan de rechter kant van deze wiki kan je de pet proof planten vinden die wij online aanbieden.

IMG-20230804-WA0009
Of een plant al dan niet pet proof is laten we zien door een streep of hartje te tekenenn over het icoon.

Overzicht niet giftige kamerplanten

Verder geven we je hieronder graag een nog uitgebreider overzicht van alle niet giftige kamerplanten.

 • Bananenplant
 • Bromelia’s (ook de ananasplant)
 • Calathea’s
  Deze plant heeft een hele hoop verianten met telkens een andere kleur, bladvorm en tekening. Een feestje om in huis te halen en te combineren, maar wees gewaarschuwd, hij is niet de makkelijkste. Hij houdt van veel water en dit liefst in regelmatige, kleine hoeveelheden. Hiervoor kan een Blumat een handige aanwinst zijn! Daarnaast zet je hem het best in de half schaduw met geen direct zonlicht.
feey.ch
 • Chinese lantaarnplantje
 • Graslelies
  Deze leuke plantjes worden vaak onderschat. Ook hier bestaan er verschillende soorten met elk hun eigen kenmerken. Doordat ze zich voortplanten door een soort lianen uit te werpen waaraan kleine nieuwe plantjes hangen, geven ze een jungle vibe. De Calathea heeft nog wat te leren van deze Graslelies want ze zijn bijna onverwoestbaar. 
feey.ch
 • Kattengras (Cyperus)
 • Marantas
  Deze plant is familie van de Calathea en heeft dan ook veel overeenkomsten. Ook hier heb je een grote verscheidenheid aan prachtige bladtekeningen en kleuren. Op vlak van verzorging is het ook geen makkie en stelt hij dezelfde eisen als een Calathea. 
feey.ch
 • Mozaïkplantjes (Fittonia)
 • Olifantenpoot (Beaucarnea)
  Een palmsoort die zijn eigen categorie verdient. Deze kanjer blijft maar groeien en is makkelijk in onderhoud. Doordat hij water opslaat in zijn stam kan hij lang zonder. Geef hem een zonnig plekje en let er verder op dat je kat hem niet gebruikt als krabpaal. Dat zou zonde zijn…
feey.ch
 • Orchideeën
 • Palmen (alle palmen behalve de Cycas Palm)
  Ook deze is een goede keuze als je een grotere kamerplant wil. Houdt de grond altijd licht vochtig en houdt de plant uit het direct zonlicht.
feey.ch
 • Polyscias (Aralia)
  Deze plant met karakter houdt van een vochtige grond en een lichte plek zonder direct zonlicht. Hij lijkt een beetje op een miniatuurboompje waardoor hij een hoge sierwaarde heeft. Verder houdt de plant van een hoge luchtvochtigheid of een sproeibeurt op z’n tijd.
feey.ch
 • Varens
  Deze oeroude planten geven een saai plekje meteen een groene aanblik. Ook leuk om op te hangen!
feey.ch
 • Zebracactus

Naast al deze niet giftige planten, kan je planten ook uit het bereik zetten van je katten. Denk aan ophangen met een plantenhanger of mini plantjes in een mooi terrarium.

Op zoek naar meer informatie over deze planten? Ga dan naar het productoverzicht van de planten zelf.

Kentia Palm XL
89,9599,95
45,9948,75
Duurzame Asplenium Parvati - Marvy Green
26,9552,50
Areca Palm
39,9942,75

Zoek het groen dat bij jou past