Water geven

Hoe weet ik hoeveel water ik moet geven?

Iedere plant heeft zo zijn behoeften...

De hoeveelheid water die je een plant moet geven is voor iedere plant verschillend. In onze winkel verkopen we planten afkomstig uit verschillende plantenfamilies. Binnen deze families lijken de behoeften van de plant wu00e9l op elkaar. Hieronder zie je een overzicht van onze planten en hun waterbehoefte, zodat jij hierop jouw keuze kunt baseren. De plantenfamilie die het gemakkelijks te onderhouden is, is Drakenbloedbomen. Heb je al eerder een plant gekocht en wil je je geheugen opfrissen? Dan kun je ook in jouw account de verzorgingstips raadplegen. u00a0

Croton familie

De leden van de Croton familie: Petra, Tamara en Mrs. Iceton hebben alledrie geregeld kleine hoeveelheden water nodig. De aarde van de plant moet steeds opnieuw opdrogen (droog tot licht vochtig) voordat de plant opnieuw water gegeven hoeft te worden.

u00a0

Drakenbloedbomen

De Dracaena Janet Lind, Marginata en Warneckei horen tot de Drakenbloedbomen familie. Alledrie planten met weinig behoefte aan water. Ook hier geldt dat je de planten kunt bewateren wanneer de aarde is opgedroogd. In de winter kan dit zelfs vier tot zes weken duren.

u00a0

Olifantspoot

Net als cactussen en vetplanten is de Olifantspoot in staat om water op te slaan. De plant heeft, zoals je ook duidelijk kunt zien, hiervoor onderaan de stam een wateropslag. Deze plant groeit gestaag zonder dat hij veel water nodig heeft!

u00a0

Wanneer je verschillende soorten planten in huis hebt, met allen een eigen behoefte, is het soms lastig te onthouden welke plant wanneer bewaterd moet worden. Wil je niet hoeven omkijken naar de waterbehoefte van jouw plant? Je kunt onze planten ook bestellen in combinatie met mooie potten die een geu00efntegreerd waterreservoir hebben.

Plantinformatie Philodendron Xanadu Marvy Green
De Philodendron is eenvoudig in onderhoud. Hij vraagt weinig water – is zelfs gevoelig voor veel water – en doet het prima in wat minder zonlicht. De Philodendron Xanadu is het iets minder bekende zusje van de Monstera uit de familie van de Aronskelken en heeft een mooi en sterk groen blad. Opvallend is dat deze Philodendron geen luchtwortels ontwikkeld en hierdoor ook niet klimt. Wanneer de plant haar blad verliest ontstaat er een patroon op de stammen die aan een giraffehals doet denken.
Zamio Culcas Marvy Green
37,9940,75
De Zamioculcas is een populaire plant omdat ze eenvoudig is te onderhouden. De plant is ook wel bekend als de Kamerpalm en komt van oorsprong uit Zuid-Oost Afrika. Ze slaat water op in haar stevige wortels, hierdoor heeft de plant minder vaak water nodig. De grond mag dan ook iets droog worden tussen de gietbeurten in.
Dracaena Janet Craig
22,99
De Dracaena Janet Craig is net als andere Drakenbloedbomen gemakkelijk in onderhoud én luchtzuiverend. De plant groeit van oorsprong in Afrika, Amerika en Azië en heeft mooie, licht hangende, donkergroene bladeren. De plant kan goed gedijen in een ietwat donkere omgeving en is dus een geliefde kantoorplant en goed geschikt voor als je op zoek bent naar een stevige en ongecompliceerde plant. ➜ Voor 23.59u besteld, binnen twee werkdagen bezorgd.

Zoek het groen dat bij jou past