Nieuws

Lees wat er over Marvy Green geschreven wordt

Interview Libelle Tuin & Zo

Vanuit het niets een initiatief starten om de stad te vergroenen. Lieke deed het. Met haar vriend runt ze Marvy Green, een winkel, collectief en kennis-community ineen.

“Een groen balkon zorgt al voor meer natuur in de stad”

‘We besloten niet meer te gaan vliegen’

Lieke van Wilpen (30) uit Rotterdam begon 3 jaar geleden een vergroeningswinkel om de biodiversiteit in de stad te verbeteren. “Mensen voelen zich beter als ze uitkijken op groen.”

Insidertip: hier op het Zwaanshals zit een mini-jungle verstopt

Val jij in de categorie ‘groen hart, grijze vingers’? Oftewel, wil je jouw huis, balkon, dakterras of tuin omtoveren tot groene oase, maar heb je geen idee hoe? Dan hebben we de ultieme tip voor jou. Rijd richting het Zwaanshals en ga op zoek naar een pand met een turquoise gevel.

Marvy Green brengt stad en groen in balans

In het Zwaanshalskwartier ligt Marvy Green, de moderne vergroeningswinkel van Lieke en Winfried. Het doel: Rotterdam groener maken. Ze doen dit door Rotterdammers te helpen met het transformeren van hun balkon, stadstuin, gevel of woonkamer. 

Op de koffie bij … Marvy Green

BuurtTV maakt wijktelevisie over en met bewoners in Rotterdam Noord. Hyperlokale televisie over alledaagse onderwerpen. Eén van hun terugkomende items is live-uitzending van ‘Op de koffie’, waarbij Mireille en Viola ook bij ons langs zijn gekomen.

Winkels rondom het Zwaanshals: hier wil je shoppen

Het is één van de leukste winkelstraten van Rotterdam: het Zwaanshals. Al jaren vind je hier in Rotterdam-Noord vintage winkels, boetiekjes en horeca. Geen grote ketens, maar allemaal Rotterdamse ondernemers met unieke producten. Bij deze 14 winkels rondom het Zwaanshals en de Zaagmolenkade wil je een keer shoppen.

Marvy Green delivers ready to use balcony boxes at home

Marvy Green wants to make the city greener. The Rotterdam-based company developed a shipping box that makes it possible to have plant-filled balcony boxes delivered to your homes, ready for use immediately.

Nieuwe plantenzaak in Rotterdam: Marvy Green!

Nieuwe plantenzaken, daar kun je er natuurlijk niet genoeg van hebben. Daarom zijn we ook erg blij met de nieuwste groene aanwinst in Rotterdam-Noord: Marvy Green. Drie jonge mensen runnen al een jaar een webshop en hebben onlangs hun fysieke deuren geopend. Hoog tijd voor een diepgravend interview!

Raamtekening voor Rotterdamse winkel

Voor de opening van de eerste Marvy Green winkel aan de Zwaanhals Rotterdam mocht ik een ontwerp maken voor de ramen. Met printable sjabonen gingen de eigenaren aan de slag om een eye catcher van het winkelpand te maken.

Groen in de stad

Van tegelwippers tot botanische krijters. Hoe staat het met het groen in Rotterdam?

Sinds de eerste lockdown zijn we massaal onze buitenruimte anders gaan benutten. Een herwaardering of wellicht een opwaardering van onze buitenruimte bleek op sommige plekken in de stad hard nodig. 

De wereld van #marvygreen

Morgen zijn we er weer! We maken onze rentree op @rotterdamseoogst 🌸 uiteraard met een fleurig aanbod biologische vaste planten en zaden. Zien we je daar?
Afgelopen week verzorgden we de beplanting voor @dokhuis_rotterdam, het kleurrijke en bijzondere pand heeft nu ook een groene touch. Benieuwd naar de mogelijkheden voor vergroening van jouw werkplek, café, buurthuis of kantoor? Neem een kijkje op onze website (marvyreen.com/bedrijven) of kom langs in onze winkel in het @zwaanshalskwartier. 🪴🌸

#marvygreen #lessconcretemorejungle #biologischeplanten #groene oase #kantoor #binnenplanten #hydrokorrels #charlois #plantenpakket #thuiswerkplek
Een onverwacht bezoek van Marja vandaag, maar wel heel blij mee want nu zijn ook de zaden van @stadskwekerijdekas weer op voorraad. Een iets ander assortiment dan vorig jaar, wel weer allemaal inheems 🌱 Beschikbaar online en in de winkel; Wilde akelei, Dagkoekoeksbloem, Groot Kaasjeskruid, Teunisbloem, Duizendblad en Spoorbloem.
“Heb je ook zaden specifiek voor Rotterdamse bodem?” Die vraag krijgen we de laatste tijd vaker! En zie hier; een bijenmengsel met één-/tweejarigen en vaste planten geschikt voor de meest voorkomende grondsoort in 010: veen en klei. Een zonnige standplaats is gewenst 🌞 nu beschikbaar in portie verpakking van 2 gram (voor 2 vierkante meter), met tot wel 25 inheemse en gifvrije soorten!

Deel jouw foto’s op Instagram met #marvygreen

Waar je Marvy Green kunt vinden

Zoek het groen dat bij jou past