Nieuws

Lees wat er over Marvy Green geschreven wordt

‘We besloten niet meer te gaan vliegen’

Lieke van Wilpen (30) uit Rotterdam begon 3 jaar geleden een vergroeningswinkel om de biodiversiteit in de stad te verbeteren. “Mensen voelen zich beter als ze uitkijken op groen.”

Insidertip: hier op het Zwaanshals zit een mini-jungle verstopt

Val jij in de categorie ‘groen hart, grijze vingers’? Oftewel, wil je jouw huis, balkon, dakterras of tuin omtoveren tot groene oase, maar heb je geen idee hoe? Dan hebben we de ultieme tip voor jou. Rijd richting het Zwaanshals en ga op zoek naar een pand met een turquoise gevel.

Marvy Green brengt stad en groen in balans

In het Zwaanshalskwartier ligt Marvy Green, de moderne vergroeningswinkel van Lieke en Winfried. Het doel: Rotterdam groener maken. Ze doen dit door Rotterdammers te helpen met het transformeren van hun balkon, stadstuin, gevel of woonkamer. 

Op de koffie bij … Marvy Green

BuurtTV maakt wijktelevisie over en met bewoners in Rotterdam Noord. Hyperlokale televisie over alledaagse onderwerpen. Eén van hun terugkomende items is live-uitzending van ‘Op de koffie’, waarbij Mireille en Viola ook bij ons langs zijn gekomen.

Winkels rondom het Zwaanshals: hier wil je shoppen

Het is één van de leukste winkelstraten van Rotterdam: het Zwaanshals. Al jaren vind je hier in Rotterdam-Noord vintage winkels, boetiekjes en horeca. Geen grote ketens, maar allemaal Rotterdamse ondernemers met unieke producten. Bij deze 14 winkels rondom het Zwaanshals en de Zaagmolenkade wil je een keer shoppen.

Marvy Green delivers ready to use balcony boxes at home

Marvy Green wants to make the city greener. The Rotterdam-based company developed a shipping box that makes it possible to have plant-filled balcony boxes delivered to your homes, ready for use immediately.

Nieuwe plantenzaak in Rotterdam: Marvy Green!

Nieuwe plantenzaken, daar kun je er natuurlijk niet genoeg van hebben. Daarom zijn we ook erg blij met de nieuwste groene aanwinst in Rotterdam-Noord: Marvy Green. Drie jonge mensen runnen al een jaar een webshop en hebben onlangs hun fysieke deuren geopend. Hoog tijd voor een diepgravend interview!

Raamtekening voor Rotterdamse winkel

Voor de opening van de eerste Marvy Green winkel aan de Zwaanhals Rotterdam mocht ik een ontwerp maken voor de ramen. Met printable sjabonen gingen de eigenaren aan de slag om een eye catcher van het winkelpand te maken.

Groen in de stad

Van tegelwippers tot botanische krijters. Hoe staat het met het groen in Rotterdam?

Sinds de eerste lockdown zijn we massaal onze buitenruimte anders gaan benutten. Een herwaardering of wellicht een opwaardering van onze buitenruimte bleek op sommige plekken in de stad hard nodig. 

De wereld van #marvygreen

Kom je langs in het meest groene pandje van het @zwaanshalskwartier in Rotterdam? In onze winkel vind je gifvrije vaste planten, biologische bloembollen, tools en benodigdheden voor jouw balkontuin, binnenplanten, vogelhuisjes en insectenhotels om de biodiversiteit in de stad te stimuleren. Wil je dat we meedenken over een terrasplan, zou je graag een bewonersinitiatief op poten zetten en weet je nog niet hoe, wil je een groendak? Wandel binnen op woensdag tot en met vrijdag en we helpen je graag!

Wist je trouwens al dat we een winkel zijn zonder winstoogmerk? Al onze winst investeren we in nóg meer groen in de stad. Check de pinned video op onze tijdlijn als je wilt weten hoe we dat doen!
Heb je maar weinig ruimte, maar wil je toch graag weken achter elkaar genieten van bloeiende bollen? Een bloembollen-lasagne is de oplossing! Laag voor laag bouw je jouw bollentuintje op in een pot 🌸 vanaf september tot en met december kun je de bollen planten. Onze @jolien.konings schreef er een wiki over, zodat je er meteen mee van start kunt. Je leest ‘m via link in bio.
The moment you all have been waiting for 🧅 we hebben weer bloembollen! Nu verkrijgbaar in de winkel, binnenkort ook online en volgende week op @rotterdamseoogst 💚 wil je graag volgend jaar al vroeg genieten van bloemen in jouw tuin of op je balkon? Dan zien we je graag snel!
We zijn er weer! én we hebben weer de voorraad gifvrije planten aangevuld in de kas 🐝 bij- en vlinder vriendelijk dus! Wil jij de na-zomer nog wat meer kleur geven en volgend jaar hier ook nog van profiteren? Kom gezellig langs om te zien wat we hebben staan. Alle planten zijn winterhard en goed bestand tegen meer extreme omstandigheden zoals op jouw balkon of dakterras. We denken graag mee! 💚

Deel jouw foto’s op Instagram met #marvygreen

Waar je Marvy Green kunt vinden

Zoek het groen dat bij jou past