Nieuws

Lees wat er over Marvy Green geschreven wordt

Op de koffie bij … Marvy Green

BuurtTV maakt wijktelevisie over en met bewoners in Rotterdam Noord. Hyperlokale televisie over alledaagse onderwerpen. Eén van hun terugkomende items is live-uitzending van ‘Op de koffie’, waarbij Mireille en Viola ook bij ons langs zijn gekomen.

Winkels rondom het Zwaanshals: hier wil je shoppen

Het is één van de leukste winkelstraten van Rotterdam: het Zwaanshals. Al jaren vind je hier in Rotterdam-Noord vintage winkels, boetiekjes en horeca. Geen grote ketens, maar allemaal Rotterdamse ondernemers met unieke producten. Bij deze 14 winkels rondom het Zwaanshals en de Zaagmolenkade wil je een keer shoppen.

Marvy Green delivers ready to use balcony boxes at home

Marvy Green wants to make the city greener. The Rotterdam-based company developed a shipping box that makes it possible to have plant-filled balcony boxes delivered to your homes, ready for use immediately.

Nieuwe plantenzaak in Rotterdam: Marvy Green!

Nieuwe plantenzaken, daar kun je er natuurlijk niet genoeg van hebben. Daarom zijn we ook erg blij met de nieuwste groene aanwinst in Rotterdam-Noord: Marvy Green. Drie jonge mensen runnen al een jaar een webshop en hebben onlangs hun fysieke deuren geopend. Hoog tijd voor een diepgravend interview!

Raamtekening voor Rotterdamse winkel

Voor de opening van de eerste Marvy Green winkel aan de Zwaanhals Rotterdam mocht ik een ontwerp maken voor de ramen. Met printable sjabonen gingen de eigenaren aan de slag om een eye catcher van het winkelpand te maken.

Groen in de stad

Van tegelwippers tot botanische krijters. Hoe staat het met het groen in Rotterdam?

Sinds de eerste lockdown zijn we massaal onze buitenruimte anders gaan benutten. Een herwaardering of wellicht een opwaardering van onze buitenruimte bleek op sommige plekken in de stad hard nodig. 

De wereld van #marvygreen

Er staat een bedankje klaar voor de drie vrijwilligers die de afgelopen maanden geholpen hebben bij de uitgifte van de cadeaukaarten. 

Ze boden altijd een luisterend oor en hadden een enorme  stressbestendigheid. Elke week hielpen ze 193 mensen verdeeld over 9 uur. Da’s best hard werken. 💛

Hoe kunnen we jullie beter bedanken dan met de plantjes van Goud die vanaf nu verkrijgbaar zijn bij marvygreen 🪴

#goudvannoord #rotterdam #oudenoorden #marvygreen #bedankt #vrijwilliger #helpen
Plantjes van GOUD 🌟Zonnig nieuws op deze druilerige dag! De eerste stekjes van @goudvannoord zijn binnen! 

Het stekken en oppotten van stekjes is de eerste stap die Goud van Noord zet op hun ondernemerspad: ‘Maak Goud’. Hiermee dragen zij bij aan een kansrijk Oude Noorden. Bij ons in de winkel kun je de stekjes voor een kleine meerprijs kopen, zo draag ook jij bij aan de Mensen van Goud en help je iemand een stap verder. 

Marvy Green draagt onze goede buur een groen hart toe en zal in de komende tijd op veel manieren betrokken zijn, zoals workshops met kinderen, zaaien met de vrouwen groep en meer! Help jij ook mee? 💚
Hoe zou Rotterdam eruit zien als natuurinclusieve stad? In de kersverse tentoonstelling 'Nationaal Park Rotterdam' van @het_natuurhistorisch vind je deze toekomstkaart. Wat een plaatje he! Laat je inspireren en enthousiasmeren over natuur in de stad en hoe je hieraan kunt bijdragen. Ook ontdek je in deze tentoonstelling dat de natuur in de stad helemaal niet onder doet voor de natuur zoals we het kennen en welke vormen van stadsnatuur je bij jou in de buurt kunt tegenkomen en (leren) herkennen. Ga jij kijken? 💚
We zijn terug! Sinds begin maart staan we met Marvy Green weer op @rotterdamseoogst 💚 we helpen je graag met het uitzoeken van biologische vaste planten van @tasty__blooms, zaden van @stadskwekerijdekas en @debolster.biozaden, bloembollen van @warande_bulbs en allerlei andere dingen om de biodiversiteit in de stad te verbeteren! Morgen vind je ons vanaf 10.00u tot 17.00u op Noordplein en alle andere oneven weken dit jaar 🌱 zien we je snel?

Je herkent ons aan deze toffe banner, gemaakt door @anoukmelis_ 💚
Ook op het dak kun je jouw bijdrage leveren aan biodiversiteitsherstel! Met een sedum-, wild bloemen- of kruidendak tover je in een korte tijd jouw dak om tot een insectenmagneet. We bieden verschillende systemen aan die eenvoudig zelf aan te leggen zijn, maar uiteraard kunnen we ook een handje helpen! Wil je meer informatie over groendaken en welke mogelijkheden er zijn? Bekijk onze website 🐝

Illustratie door @crea.gea 💚

Deel jouw foto’s op Instagram met #marvygreen

Waar je Marvy Green kunt vinden